Czanieckich afrykańska przygoda

- Bądź fit, Kuchnia RPA, Nasze przepisy, Rurki, Z błonnikiem owsianym

Potrzebne będą ci:

  • 300 g Czanieckiego Makaron z błonnikiem owsianym rurka
  • 40 dag krewetek
  • pęczek pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, chili

Już w piątek kolejna walka Rafała Haratyka! Tym razem zawodnik  bielskiej drużyny MMA Berserker’s Team, z którą współpracujemy w ramach projektu Czanieckie z Pasją, zmierzy się z Gordonem Roodmanem na gali EFC w południowoafrykańskim Sun City. Słoneczne RPA zainspirowało nas do kolejnego zdrowego i energetycznego przepisu! Nie mogło w nim zabraknąć popularnych na południu kontynentu owoców morza, aromatycznych przypraw oraz ulubionego makaronu naszych sportowców:)

Czaniecki Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Krewetki myjemy i obieramy, oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na niej drobno pokrojony czosnek. Po chwili dodajemy krewetki, smażymy ok. 2 minut. Na koniec dorzucamy łyżkę masła, posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki koktajlowe i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i chili. Całość smażymy jeszcze ok. 2 minut. Ugotowany makaron wykładamy na patelnię i dokładnie mieszamy. Voilà!

 

afrykańska przygoda

Menu: