Odcinek 10 – Anita Demianowicz od kuchni

Anita Demianowicz postanowiła zrezygnować z pracy w korporacji i wyruszyć w samotną podróż na koniec świata. W wywiadzie opowiada Izie Kapias o tym, z czym najtrudniej było jej sobie poradzić podczas pierwszej, pięciomiesięcznej wyprawy oraz czego najbardziej się obawiała. Gwatemala, Honduras, Islandia, USA… długo można by wymieniać kraje, które do tej pory odwiedziła. Czego obawiają się kobiety, które chciałyby podróżować w pojedynkę? Jaki kraj najlepiej wybrać na swój pierwszy cel? Jak Anita finansuje swoje wyjazdy? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w nowym odcinku WszechSmaki.TV!

Anita Demianowicz

Podróżniczka, dziennikarka, fotografka, autorka bloga banita.travel.pl, na którym dzieli się z czytelnikami relacjami ze swoich podróży. Z zapisków z jej pierwszej podróży po Gwatemali, Hondurasie, Salwadorze i Meksyku powstała książka zatytułowana „Końca świata nie było”. 

Izabela Kapias

Prowadząca program WszechSmaki.TV oraz aktorka telewizyjna i teatralna, znana m.in. z serialu „Przepis na życie”, emitowanego przez stację TVN oraz serialu „M jak miłość” produkcji TVP. Prywatnie pasjonatka kulinariów oraz podróży. 

WszechSmaki.TV

Program kulinarny realizowany dla marki Czanieckie Makarony. W najnowszym sezonie, na plan programu zostali zaproszeni podróżnicy oraz trenerzy personalni. Prowadzącymi program są znani z pierwszego sezonu: aktorka Izabela Kapias oraz szef kuchni Mateusz Czekierda. W programie goście, pod okiem Mateusza Czekierdy, przygotowują dania z makaronem, inspirowane kuchniami świata. W najnowszym sezonie prezentowane są przepisy na dania kuchni japońskiej, marokańskiej, węgierskiej oraz polskiej. 

Czanieckie Makarony 

Historia marki zaczęła się 25 lat temu od tradycyjnej krajanki, produkowanej przez rodzinną manufakturę makaronu. Dziś Czanieckie oferują prawie 40 rodzajów produktów, inspirowanych kuchniami z całego świata. Marka jest w czołówce polskich producentów makaronów,  eksportuje też swoje produkty do USA, Anglii i Irlandii. O jakość wyrobów dbają specjaliści z nowoczesnego laboratorium zakładowego, które funkcjonuje już od 13 lat.