Bułki z popiołem

U nas popiołem posypuje się bułki! A właściwie ciasto, z którego są wyrabiane. Ale zaraz, skąd ten popiół? No, i jak zrobić chrupiące bułki? Zobaczcie trik szefa kuchni Mateusza Czekierdy na kosmiczne pieczywo, które zaskoczy gości na każdym przyjęciu! 

Mateusz Czekierda 

Szef kuchni w programie WszechSmaki.TV, gospodarz w Czanieckiej Szkole Gotowania. Zdobywał kulinarną wiedzę zarówno w Polsce, jak i w innych krajach. Gotował w najlepszych restauracjach na południu naszego kraju (głównie w Bielsku-Białej). To prawdziwy miłośnik kulinariów, potrafiący godzinami opowiadać o swojej pracy, która jednocześnie jest jego pasją. W kuchni chętnie korzysta z sezonowych warzyw i owoców, bo jak twierdzi, tylko lokalne produkty gwarantują unikalny smak potraw.

Szkoła Gotowania 

Garść trików i prostych przepisów kulinarnych, serwowanych przez szefa kuchni, Mateusza Czekierdę, który zaraża widzów swoją miłością do gotowania. W programie prezentuje proste, kulinarne patenty, którymi zaskoczysz bliskich na co dzień i od święta. Bułki z popiołem to jeden z przepisów, który Mateusz bierze do tablicy w Czanieckiej Szkole Gotowania. 

Czanieckie Makarony 

Historia marki rozpoczęła się 25 lat temu od rodzinnej manufaktury, produkującej kultową krajankę. Dziś w ofercie firmy znajduje się niemal 40 rodzajów makaronów, inspirowanych kuchniami z całego świata. Czanieckie są jednym z głównych producentów makaronów w Polsce, eksportującym swoje wyroby do USA, Anglii i Irlandii. O jakość produktów dba Czanieckie laboratorium, które funkcjonuje już od 13 lat.