Cook & go

Odcinek 14 – Przepis na ramen

Konnichiwa! Dzisiaj Diana Demi Marszewska i Mateusz Czekierda zabierają nas do Japonii. Ze znanych w Polsce składników przygotowali ramen, czyli japońską alternatywę dla naszego rosołu. Zobaczcie szybki przepis!

WszechSmaki TV

Te miejsca musisz zobaczyć!

Nie wiesz gdzie jechać na urlop? Nudzą cię standardowe oferty biur podróży? Diana Demi Marszewska podzieliła się z nami listą swoich ulubionych miejsc, które według niej, naprawdę warto zobaczyć.

Garść wiedzy

Górski przepis na życie cz.2

Pola i Darek to zapaleni górscy wspinacze. W pierwszej części wywiadu wprowadzili nas w swój świat, opowiadając o tajnikach swojej pasji. Tym razem pytamy ich o to, co jeść w górach i jak szybko uzupełnić zapasy energii.

Wywiad

Górski przepis na życie cz.1

Wspinaczka górska, dla przeciętnego zjadacza makaronu, jest nie lada wyzwaniem. Od czego zacząć swoją przygodę z górami? Posłuchajcie rad ekspertów – Poli i Darka, dla których wspinanie to przepis na życie.

Wywiad

10 rad dla każdej podróżniczki

Anita Demianowicz udowodniła, że samotna podróż na koniec świata może być świetną (i bezpieczną) przygodą! Na co zwracać uwagę, kiedy podróżujemy w pojedynkę? Przeczytajcie 10 rad Anity!

Cook & go

Przepis na tanie podróżowanie

Uwielbiasz podróże, ale przerażają Cię kosztowne wyjazdy? Specjalnie dla nas Łukasz Nowak, prawdziwy spec od budżetowych wojaży, przygotował 10 porad jak podróżować i nie zbankrutować!

Cook & go

Kraina oliwą płynąca

Kraina oliwą płynąca, czyli Grecja, inspiruje od tysięcy lat! To właśnie tam po raz pierwszy zmierzono się z matematyką i dociekano sensu ludzkiego istnienia. Pora zasmakować w kuchni wyspiarzy!

Cook & go

Spokojny rytm Norwegii

Dziś ruszamy na północ, do kraju Wikingów, reniferów i fiordów. Mimo raczej chłodnego klimatu, Norwegia to miejsce, w którym według raportów ONZ żyje się najlepiej na świecie!

Cook & go

Zupy świata

Choć największą popularnością cieszą się w Europie, zupy można spotkać praktycznie w każdym zakątku świata. Nucąc pod nosem „jutro znowu będzie pomidorowa…”, ruszamy poznać smaki innych krajów.

Garść wiedzy

Dosojin – wybuchowe święto ognia

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami… i jeszcze dalej ludzie również jeżdżą na nartach. Kontynuując kulinarną podróż po kurortach narciarskich, przenosimy się do Kraju Kwitnącej Wiśni.

Cook & go

Alternatywnie w Finlandii

Tydzień w Finlandii to dla rasowych podróżników może niewiele, ale wystarczająco, by podzielić się z Wami krótką reminiscencją z tego wyjazdu. Poznajcie Marzenę, która zgodziła się zostać naszą przewodniczką.

Cook & go

Świąteczny smak Laponii

Poznajcie Laponię od kuchni dzięki Magdalenie Żarnowskiej, dla której podróże są nie tylko formą aktywnego wypoczynku, ale przede wszystkim czasem poświęconym rodzinie.

Cook & go

Smak podróży: Azja

Po raz kolejny zabieramy Was w podróż po świecie kuchni, tym razem u boku Jacka 木人 Adamusa – japonisty, podróżnika, pisarza. Pakujcie się na wygodny fotel, czas ruszać w drogę!

Cook & go

Słodko-słona Armenia

Kusi pięknymi krajobrazami, dziką przestrzenią i stosunkowo niewielką liczbą turystów. Z Travel 4×4 w Armenii! Jesteście ciekawi, jak było?

Cook & go

W rytmie sirtaki

Zapraszamy na małą wyprawę w rytmie sirtaki, śladem greckiej fety pod rękę z ambasadorką naszego bloga, Moniką Mrozowską.

Cook & go

Sail Cook witamy na pokładzie!

Ahoj! Na pokładzie „Czanieckich z pasją” uroczyście witamy Bartosza Liska, autora kambuzowych opowieści o smakach, który rozprawi się ze swoją kulinarną przeszłością.

Bądź fit