Czaniecki supermakaron z kiełkami

- Bądź fit, Nasze przepisy, Tasiemki

Potrzebne będą ci:

Supermakaron z kiełkami to skarbnica witamin i cennych dla organizmu pierwiastków! W kuchni chińskiej kiełki znane są od tysięcy lat, ale na naszych stołach zagościły dopiero niedawno, wraz z modą na tzw. „superfood”, czyli produkty spożywcze o wyjątkowych właściwościach. Co powiecie na zgotowanie superpotrawy? Dziś swoje siły połączą pełnoziarnisty Czaniecki pełnoziarnisty, kiełki bambusa oraz czerwona cebula!

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroimy cebulę w talarki, wrzucamy na patelnię i smażymy aż do zeszklenia. Następnie dodajemy kiełki i całość smażymy ok. 3 minuty, co chwilę mieszając. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu dla podkreślenia smaku, wlewamy wodę oraz śmietanę. Gotujemy na średnim ogniu bez przykrycia do momentu, aż niemal cały sos odparuje, często mieszamy. Na patelnię dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, całość chwilę podsmażamy. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

supermakaron

Menu: