Garść wiedzy

Jedź bezpiecznie zimą!

Na zimowych drogach najważniejsze jest bezpieczeństwo. Jak o nie zadbać? Zapytaliśmy eksperta – kierowcę rajdowego Grzegorza Miksę. Przeczytaj 10 zasad, które ułatwią Ci jazdę samochodem zimą!

Garść wiedzy

Te miejsca musisz zobaczyć!

Nie wiesz gdzie jechać na urlop? Nudzą cię standardowe oferty biur podróży? Diana Demi Marszewska podzieliła się z nami listą swoich ulubionych miejsc, które według niej, naprawdę warto zobaczyć.

Garść wiedzy

Fakty i mity o masie jajowej

Masa jajowa wzbudza sporo wątpliwości wśród zwolenników żywności ekologicznej. Czy powinniśmy unikać jej w naszym menu? Porady zasięgnęliśmy u naszych specjalistów z Czanieckiego laboratorium.

Garść wiedzy

Zupy świata

Choć największą popularnością cieszą się w Europie, zupy można spotkać praktycznie w każdym zakątku świata. Nucąc pod nosem „jutro znowu będzie pomidorowa…”, ruszamy poznać smaki innych krajów.

Garść wiedzy

W świątecznym nastroju

Szukacie pomysłów na podkreślenie świątecznego nastroju? Podpowiemy Wam, jak nieszablonowo udekorować swój dom, wykorzystując do tego również Czanieckie Makarony!

Garść wiedzy

Makaron w roli głównej

Makaron, narodowa duma i chwała Włochów, pojawiał się w kinie wielokrotnie, odgrywając często niebagatelną rolę w fabule. Śledząc ponadstuletnią historię kina, znajdujemy w niej przede wszystkim spaghetti.

Magia kina

Ikona kina i makaronu

Czas na powrót do niewątpliwie apetycznych związków kina i kuchni. Niewiele jest rzeczy bardziej fotogenicznych niż jedzenie – na początek ruszamy w podróż do filmowych Włoch!

Smaki kina

#JemGluten

Czy słyszeliście o profilu GirlsWithGluten na Instagramie? Akcja zainspirowała nas do stworzenia polskiego hasztagu: #jemGluten. Dołączycie do nas?

Garść wiedzy

Błonnik, czyli co?

Nie ma zapachu i smaku, za to jest niezbędny w prawidłowym funkcjonowaniu naszego organizmu. Znajdziecie go w owocach, warzywach i produktach zbożowych. Błonnik – hit czy kit, którym nas karmią?

Garść wiedzy

Magia kina, magia jedzenia

Co łączy absolwentkę filmoznawstwa z podróżami po świecie kuchni? Blog kulinarno-podróżniczy Czanieckich. W końcu filmy to też podróże, tylko takie bez ruszania się z fotela.

Magia kina

Wywiad z Kreatorem Smaku

Pozytywnie zakręcony kucharz i vloger, który swoją pasją do gotowania zaraża całe rzesze kulinarnych łasuchów. Poznaliśmy go na Instagramie i od razu pomyśleliśmy: to jest gość z pasją!

Wywiad

Ach ta mąka!

Idziemy w kierunku popularyzacji aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia, dotrzymując kroku sprinterom tych zawodów. Dziś na starcie mąka, a na mecie Czanieckie-pełnoziarniste.

Garść wiedzy

Semolina na szóstkę!

Czym jest semolina, jak trafiła na nasze stoły i gdzie możemy ją znaleźć? Solidna porcja świeżutkiej wiedzy o mące wykorzystywanej m.in. do produkcji makaronów.

Garść wiedzy