Kuchnia japońska

40
2 x

Asia Express

Gotowi na ekspresową wycieczkę do Azji? Jeśli tak, to lecimy! Do kuchni, oczywiście. Mamy dla Was przepis na proste danie z naturalnych składników, idealne do przygotowania po długim dniu w pracy.

Kuchnia chińska

Odcinek 14 – Przepis na ramen

Konnichiwa! Dzisiaj Diana Demi Marszewska i Mateusz Czekierda zabierają nas do Japonii. Ze znanych w Polsce składników przygotowali ramen, czyli japońską alternatywę dla naszego rosołu. Zobaczcie szybki przepis!

WszechSmaki TV
30
2 x

Kurczak z kokosową nutą

Jacek Ratusznik, kulturysta i ambasador „Czanieckich z pasją”, w zawodach Olympia Amateur sięgnął po najwyższe trofea! Gratulujemy kolejnego sukcesu i zapraszamy na pyszne danie z serii „bądź fit!”

Bądź fit

Zupy świata

Choć największą popularnością cieszą się w Europie, zupy można spotkać praktycznie w każdym zakątku świata. Nucąc pod nosem „jutro znowu będzie pomidorowa…”, ruszamy poznać smaki innych krajów.

Garść wiedzy
60
4 x

Ramen à la Czanieckie

Narodził się w Chinach, a potem znalazł uznanie w Japonii, gdzie zaczęła się jego międzynarodowa kariera. Dziś trudno znaleźć restaurację, która nie miałaby go w swojej ofercie. Poznajcie jego czaniecką wersję!

Kuchnia japońska

Dosojin – wybuchowe święto ognia

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami… i jeszcze dalej ludzie również jeżdżą na nartach. Kontynuując kulinarną podróż po kurortach narciarskich, przenosimy się do Kraju Kwitnącej Wiśni.

Cook & go

Smak podróży: Azja

Po raz kolejny zabieramy Was w podróż po świecie kuchni, tym razem u boku Jacka 木人 Adamusa – japonisty, podróżnika, pisarza. Pakujcie się na wygodny fotel, czas ruszać w drogę!

Cook & go