Potrzebne będą ci:

Pochodzi z Sardynii, więc jej gorący temperament rozgrzeje Was w chłodne, jesienne wieczory. Z jabłkiem stworzy duet idealny, bogaty w witaminy i minerały, takie jak wapń, magnez czy potas. Warto również wiedzieć, że pietruszka poprawia krążenie krwi, a żelazo w niej zawarte zapobiega anemii – jeśli prowadzicie szybki i stresujący tryb życia, czas na chwilę relaksu i chochlę zdrowia!

Przepis krem z pietruszki

Czaniecki makaron gotujemy al dente, według wskazań na opakowaniu. W międzyczasie pietruszkę i jabłko obieramy i kroimy na plastry, wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę i dusimy przez ok. 5 minut. Następnie zalewamy je bulionem, dodajemy pokrojony imbir i gotujemy przez ok. 20-30 minut, aż zmiękną warzywa. Kiedy bulion ostygnie, blendujemy go i dolewamy mleko, tak aby konsystencja nie była zbyt gęsta. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem łączymy naszą zupę z makaronem i mięsem (opcjonalnie) oraz posypujemy poszatkowaną pietruszką. Smacznego!

krem z pietruszki

Menu: