Świdrowanie z kaparami

- Dla całej rodziny, Nasze przepisy, Świderki, Z błonnikiem owsianym

Potrzebne będą ci:

Wydało się! Kapary kręcą z błonnikowym. Nie chciały się przyznać, ale postanowiły zaszaleć i razem z makaronem wyprawiły huczną imprezę. Zaprosiły tuńczyka i pomidory, skroiły trochę czarnych oliwek i tak zrobione podały się na obiad. Wyszła z tego nie lada gratka!  Zobacz przepis na pyszny makaron z kaparami:

Sposób przygotowania:

Czanieckie Świderki przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Na patelnię przełóż tuńczyka i pomidory. Powstały sos gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut. Kapary i czarne oliwki pokrój w mniejsze kawałki i dodaj na patelnię. Dopraw wszystko ziołami, solą i pieprzem i gotuj przez kolejne 5 minut. Po tym czasie na patelnię dodaj makaron i wymieszaj wszystko razem nie wyłączając palnika. Ser żółty zetrzyj na tarce, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Danie podawaj na ciepło lub zimno, udekorowane serem i pietruszką. Smacznego!

Menu: