Mistrz kuchni Jan Dutka

- Festiwal Wszechsmaki 2015

Niedzielny Festiwal WszechSmaki to Wszech talenty kulinarne! Smakoszy makaronowych wariacji ucieszy pokaz „Europa da się lubić” w wykonaniu Jana Dutki z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, szefa kuchni Karczmy pod Lotniskiem w Bielsku-Białej. 

 
W pierwszej odsłonie Mistrza Kuchni będziemy mogli degustować tradycyjną zupę grzybową w dwóch wariantach i sarninę na warzywach z Czanieckim Makaronem. Jak makaron to spaghetti, u nas w wersji z wędzoną wieprzowiną i owczym serem, a na deser? Kombinacja sezonowych owoców z makaronem. Palce lizać!
 
WszechSmaki w myśl hasła Karczmy pod Lotniskiem, „Damy jadła, damy picia, wpadnij do nas, użyj życia” zapraszają na weekendowy zawrót smaku!