Potrzebne będą ci:

Wzmacnia odporność i odmładza, wyborne połączenie! Pełen witamin i minerałów kalafior nie dość, że pyszny to jeszcze niskokaloryczny. Zwany kapustą cypryjską najpierw podbił serca Greków i Rzymian, którzy rozsławili jego smak i właściwości. Zaczynamy akcję „Święta od kuchni”, w myśl tradycji i zdrowego podejścia do gotowania. Przed Wami kalafior w towarzystwie kolendry, słonecznika i szafranu. Na bogato, a co!

Składniki z kalafiorem

Czaniecki Makaron gotujemy al dente według wskazań na opakowaniu. W międzyczasie gotujemy również kalafior, w osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut. Szafran delikatnie kruszymy, zalewamy odrobiną gorącej wody i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, na której szklimy posiekaną drobno cebulę i czosnek. Następnie wlewamy do niej szafran z wodą i dodajemy posiekaną drobno kolendrę oraz ugotowane różyczki kalafiorów. Na koniec całość łączymy z makaronem. Przed podaniem posypujemy słonecznikiem.

Dokadrowane1

 

Menu: