Kuchnia polska

45
4 x

Przepis na zapiekankę makaronową

Wkraczamy w wiejskie klimaty, bo na stół wjeżdża rustykalna zapiekanka. Naturę czuć w każdym składniku – orzechach włoskich, serze pleśniowym i polskich pieczarkach. Czas zakasać rękawy i zabrać się do kulinarnej roboty!

Kuchnia polska
30
2 x

Sposób na rybę!

Ryba z makaronem? No pewnie! Ryby są pyszne, zdrowe i idealnie pasują do makaronowych dań. Poznaj nasz przepis na dorsza, który owija się w pappardelle i w towarzystwie śmietany podbija podniebienia gości!

Dla całej rodziny
60
3 x

Dyniowy kociołek

Nie tylko w powietrzu, ale i w kalendarzu – mamy jesień! A w kuchni? W naszej kuchni jesień witamy dynią, a konkretnie – dyniowym kociołkiem. Przygotuj go na obiad i oczaruj swoich bliskich!

Dla całej rodziny
30
2 x

Makaron z kurkami

W Polsce lipiec to sezon na kurki, których nie mogło zabraknąć również w naszym menu. Chrupiące, delikatnie okraszone aromatycznym boczkiem, złocą się na czanieckich tasiemkach. Zgłodnieliście?

Kuchnia polska

Kilka rosołowych trików

Co robi pomidor w rosole, dlaczego nie warto zbierać szumowiny i jak uzyskać złocistą barwę? Poznaj kilka sprawdzonych trików Mateusza Czekierdy na aromatyczny i klarowny rosół.

Szkoła gotowania
90
4 x

Zapiekany klasyk

Co prawda fińska zapiekanka makaronilaatikko powinna być z mięsem, ale my zrobimy jej alternatywną (postną?) wersję. Wszak świąteczna tradycja głosi, że na pierwszym miejscu winny być ryby.

Kuchnia fińska
20
4 x

Makaron Dziadka

Swój Wszechsmaczny debiut, Bartosz – nasz gotujący żeglarz rozpoczyna od niekończącej się (póki co) podróży w odległe dzieciństwo. Mili Państwo – „Makaron Dziadka”.

Kuchnia polska
20
4 x

Truskawkowe studio

Projekt „Czanieckie z pasją” to również zdrowa dieta dla aktywnych pasjonatów wszechogarniającego ruchu! Jak szybko i smacznie zacząć dzień? Śniadaniem z Czanieckimi!

Bądź fit
60
8 x

Warzywna przygoda majowa

Czanieckie rozbijają namiot, rozkładają karimaty i hamak… Czas na biwak! W ciszy lasu, przy szumie strumyka, gdzie stokrotka rosła polna wolno zawrzała zupa warzywna dla strudzonego piechura.

Kuchnia polska