Rurki

45
4 x

Przepis na zapiekankę makaronową

Wkraczamy w wiejskie klimaty, bo na stół wjeżdża rustykalna zapiekanka. Naturę czuć w każdym składniku – orzechach włoskich, serze pleśniowym i polskich pieczarkach. Czas zakasać rękawy i zabrać się do kulinarnej roboty!

Kuchnia polska
45
4 x

Sałatka z makaronem

Sałatka z makaronem? Ale BOMBA! Jest lekka, bogata w witaminy i substancje odżywcze i nie można obok niej przejść obojętnie. Zobacz przepis nagrodzony w naszym konkursie!

Bądź fit
45
2 x

Najprostsza zapiekanka

Wiemy, że jesienne popołudnia najlepiej spędza się pod kocem, z książką lub ulubionym filmem i nie ma wtedy czasu na skomplikowane przepisy. Nie trać ani chwili i poznaj nasz patent na ekspresową zapiekankę!

Amber Durum

Odcinek 9 – Ryba na masę

Pieczona ryba na masę à la Pan Motywator wjeżdża do naszej kuchni! W tym odcinku nóż szefa kuchni przejmuje trener personalny Mariusz Mróz i pod czujnym okiem Mateusza Czekierdy, przygotowuje pieczoną rybę z makaronem.

WszechSmaki TV
60 min
4 x

Zapiekanka dla trolla

W Norwegii należy być czujnym! Ni stąd, ni zowąd na naszej drodze mogą pojawić się złośliwe trolle. Mamy jednak przepis, który pomoże udobruchać te istoty – makaronową zapiekankę z dorszem, papryką i brokułami.

Kuchnia norweska
45
3 x

Rurki z paprykowym pesto

Wiedzieliście, że papryczka chili poprawia wytrzymałość? Tę korzyść z pewnością docenią uczestnicy Beskidzkiego Topora, którzy już w sobotę powalczą na dystansach maratońskim i ultra.

Bądź fit
30
2 x

Warzywne Wzmocnienie

Bieganie to jedna z najbardziej efektywnych aktywności. Nie tylko polepsza kondycję i poprawia sylwetkę, ale również dotlenia mózg i wytwarza w organizmie dopaminę – hormon, który poprawia nastrój.

Z błonnikiem owsianym
40
4 x

Tyrolski tandem

Tyrol to kierunek, który często obierają miłośnicy białego szaleństwa. Po dniu na stoku dobrze jest wzmocnić nadwątlone siły pożywną zapiekanką, w której spotykają się Almkäse i Appenzeller – dwa sery, dwa kraje.

Z błonnikiem owsianym
25
2 x

Górski przysmak

Nie mam pojęcia co na moją propozycję powiedziałby dietetyk, więc go nie pytam – komentuje nasz Sail Cook, czyli Bartosz Lisek i wymienia składniki potrzebne do przygotowania górskiego przysmaku dla żeglarzy.

Dla całej rodziny
30
3 x

Powiedz cheeese

Czy wiedzieliście, że przeciętny Polak zjada rocznie ok. 12 kilogramów sera? Nie tylko u nas jest tak popularny – żółty kolega ma swoich zwolenników na całej kuli ziemskiej. Przed Wami fast cheese z Ameryki.

Kuchnia z USA
20
3 x

Pora na pora

Przed dużym wysiłkiem fizycznym najlepiej rozgrzewają pory – kiedyś niedoceniane, dziś uwielbiane nie tylko przez sportowców – w końcu dzięki Francuzom urosły do rangi wykwintnych!

Bądź fit