Przepisy na dania z makaronem według rodzajów

Kiedy przeglądamy przepisy na dania z makaronem zauważamy, że nie tylko jego kształt ma znaczenie, ale także rodzaj. Klasyczne nitki, tasiemki, świderki, rurki i inne rodzaje mogą znaleźć zastosowanie w różnych potrawach, a istotnym kryterium doboru będzie ich skład. Oferujemy kilka wersji do wyboru, aby każdy mógł w naszej ofercie znaleźć coś dla siebie.Nasze przepisy z makaronem uwzględniają różne rodzaje, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać je jedynie jako inspirację i poeksperymentować z różnymi wersjami! Proponujemy makarony z dużą zawartością błonnika owsianego, który pomoże utrzymać szczupłą sylwetkę oraz pomoże sportowcom w osiągnięciu zakładanych przez nich celów. Makaron Amber Durum doskonale sprawdzi się w kulinarnych eksperymentach, natomiast 5-jajeczny makaron popularny przeniesie nas w czasy dzieciństwa – przygotowany jest zgodnie z tradycyjnymi, domowymi recepturami.

45
4 x

Przepis na zapiekankę makaronową

Wkraczamy w wiejskie klimaty, bo na stół wjeżdża rustykalna zapiekanka. Naturę czuć w każdym składniku – orzechach włoskich, serze pleśniowym i polskich pieczarkach. Czas zakasać rękawy i zabrać się do kulinarnej roboty!

Kuchnia polska
20
2 x

Morskie opowieści

Muszelki? Są. Łosoś? Jest. Wodorosty? Nie ma, ale ich rolę świetnie odgrywa poczciwa, lądowa pietruszka. Gotowi na morską wyprawę? No to startujemy!

Muszelki
60
2 x

Rumiane tasiemki

Na myśl o tej potrawie zarumieniliśmy się po same tasiemki! No bo, czy to wypada, aż tyle pyszności w jednym daniu? Zobaczcie sami: pełnoziarnisty, miód i sos sojowy. To po prostu nie może się nie udać!

Pełnoziarniste
40
2 x

Asia Express

Gotowi na ekspresową wycieczkę do Azji? Jeśli tak, to lecimy! Do kuchni, oczywiście. Mamy dla Was przepis na proste danie z naturalnych składników, idealne do przygotowania po długim dniu w pracy.

Kuchnia chińska

Pasta to GO!

Grzegorz Miksa to kierowca rajdowy, który jak nikt inny zna się na robieniu ekspresowych posiłków na wynos. Razem z nim wciskamy gaz do dechy i ruszamy po makaronowy zastrzyk energii!

Kolanko
30
2 x

Tofu na horyzoncie!

Ma 2000 lat i pochodzi z Chin. Tofu – kochają je weganie i wegetarianie, ale wśród mięsożerców ma zdecydowanie zły PR. Jak główną wadę przekuć w zaletę i przygotować pyszne danie?

Kuchnia chińska
45
3 x

Gorące krewetki

Zupa z krewetek jest smakowitą alternatywą dla polskiego rosołu. Przyprawiona smakami Azji, syci i rozgrzewa w zimowe wieczory… i niedzielne obiady 🙂

Kolanko

Odcinek 14 – Przepis na ramen

Konnichiwa! Dzisiaj Diana Demi Marszewska i Mateusz Czekierda zabierają nas do Japonii. Ze znanych w Polsce składników przygotowali ramen, czyli japońską alternatywę dla naszego rosołu. Zobaczcie szybki przepis!

WszechSmaki TV
30
2 x

Pogodna sałatka

Nie straszna nam zima! Ocieplamy atmosferę i robimy pogodną sałatkę. Pyszną, superzdrową, a na dodatek idealną do pracy lub szkoły. Zaserwuj sobie dawkę energii i zobacz, jak zrobić sałatkę z wysokobłonnikowym!

Nasze przepisy
45
4 x

Sałatka z makaronem

Sałatka z makaronem? Ale BOMBA! Jest lekka, bogata w witaminy i substancje odżywcze i nie można obok niej przejść obojętnie. Zobacz przepis nagrodzony w naszym konkursie!

Bądź fit
45
4 x

Przepis na Mac&Cheese!

Dzisiaj odkładamy na bok fit przepisy. Na obiad serwujemy Mac&Cheese – serową zapiekankę z makaronem. Weź Czanieckie kolanko i ulubiony ser i przygotuj danie rodem z Ameryki!

Kuchnia z USA
45
2 x

Najprostsza zapiekanka

Wiemy, że jesienne popołudnia najlepiej spędza się pod kocem, z książką lub ulubionym filmem i nie ma wtedy czasu na skomplikowane przepisy. Nie trać ani chwili i poznaj nasz patent na ekspresową zapiekankę!

Amber Durum
30
2 x

Sposób na rybę!

Ryba z makaronem? No pewnie! Ryby są pyszne, zdrowe i idealnie pasują do makaronowych dań. Poznaj nasz przepis na dorsza, który owija się w pappardelle i w towarzystwie śmietany podbija podniebienia gości!

Dla całej rodziny

Odcinek 8 – Kokardki w Maroku

Czanieckie mają hariry aż po kokardy! Mateusz Czekierda i Łukasz Nowak zainspirowali się marokańską klasyką i przenoszą ją na nasze lokalne podwórko. Przejmij od nich kulinarne berło i zrób harirę we własnej kuchni!

WszechSmaki TV
60
3 x

Dyniowy kociołek

Nie tylko w powietrzu, ale i w kalendarzu – mamy jesień! A w kuchni? W naszej kuchni jesień witamy dynią, a konkretnie – dyniowym kociołkiem. Przygotuj go na obiad i oczaruj swoich bliskich!

Dla całej rodziny
200
4 x

Wybuchowa zupa

Przed nami ostatnia kulinarna podróż tych wakacji. Śladami Krzysztofa Kolumba wyruszamy na Haiti, aby zasmakować w prawdziwie wybuchowej mieszance – zupie dyniowej z granatem.

Kuchnia Haitańska
60 min
4 x

Zapiekanka dla trolla

W Norwegii należy być czujnym! Ni stąd, ni zowąd na naszej drodze mogą pojawić się złośliwe trolle. Mamy jednak przepis, który pomoże udobruchać te istoty – makaronową zapiekankę z dorszem, papryką i brokułami.

Kuchnia norweska
30
2 x

Makaron z kurkami

W Polsce lipiec to sezon na kurki, których nie mogło zabraknąć również w naszym menu. Chrupiące, delikatnie okraszone aromatycznym boczkiem, złocą się na czanieckich tasiemkach. Zgłodnieliście?

Kuchnia polska