Jajeczne

20
2 x

Morskie opowieści

Muszelki? Są. Łosoś? Jest. Wodorosty? Nie ma, ale ich rolę świetnie odgrywa poczciwa, lądowa pietruszka. Gotowi na morską wyprawę? No to startujemy!

Muszelki
40
2 x

Asia Express

Gotowi na ekspresową wycieczkę do Azji? Jeśli tak, to lecimy! Do kuchni, oczywiście. Mamy dla Was przepis na proste danie z naturalnych składników, idealne do przygotowania po długim dniu w pracy.

Kuchnia chińska

Pasta to GO!

Grzegorz Miksa to kierowca rajdowy, który jak nikt inny zna się na robieniu ekspresowych posiłków na wynos. Razem z nim wciskamy gaz do dechy i ruszamy po makaronowy zastrzyk energii!

Kolanko
45
3 x

Gorące krewetki

Zupa z krewetek jest smakowitą alternatywą dla polskiego rosołu. Przyprawiona smakami Azji, syci i rozgrzewa w zimowe wieczory… i niedzielne obiady 🙂

Kolanko

Odcinek 14 – Przepis na ramen

Konnichiwa! Dzisiaj Diana Demi Marszewska i Mateusz Czekierda zabierają nas do Japonii. Ze znanych w Polsce składników przygotowali ramen, czyli japońską alternatywę dla naszego rosołu. Zobaczcie szybki przepis!

WszechSmaki TV
45
4 x

Przepis na Mac&Cheese!

Dzisiaj odkładamy na bok fit przepisy. Na obiad serwujemy Mac&Cheese – serową zapiekankę z makaronem. Weź Czanieckie kolanko i ulubiony ser i przygotuj danie rodem z Ameryki!

Kuchnia z USA
30
2 x

Sposób na rybę!

Ryba z makaronem? No pewnie! Ryby są pyszne, zdrowe i idealnie pasują do makaronowych dań. Poznaj nasz przepis na dorsza, który owija się w pappardelle i w towarzystwie śmietany podbija podniebienia gości!

Dla całej rodziny

Odcinek 8 – Kokardki w Maroku

Czanieckie mają hariry aż po kokardy! Mateusz Czekierda i Łukasz Nowak zainspirowali się marokańską klasyką i przenoszą ją na nasze lokalne podwórko. Przejmij od nich kulinarne berło i zrób harirę we własnej kuchni!

WszechSmaki TV
200
4 x

Wybuchowa zupa

Przed nami ostatnia kulinarna podróż tych wakacji. Śladami Krzysztofa Kolumba wyruszamy na Haiti, aby zasmakować w prawdziwie wybuchowej mieszance – zupie dyniowej z granatem.

Kuchnia Haitańska
60 min
4 x

Zapiekanka dla trolla

W Norwegii należy być czujnym! Ni stąd, ni zowąd na naszej drodze mogą pojawić się złośliwe trolle. Mamy jednak przepis, który pomoże udobruchać te istoty – makaronową zapiekankę z dorszem, papryką i brokułami.

Kuchnia norweska
30
2 x

Makaron z kurkami

W Polsce lipiec to sezon na kurki, których nie mogło zabraknąć również w naszym menu. Chrupiące, delikatnie okraszone aromatycznym boczkiem, złocą się na czanieckich tasiemkach. Zgłodnieliście?

Kuchnia polska