Idealny fond, czyli sos z kaczki

Prosty patent na nietypowy sos z kaczki, który podkreśli smak każdej potrawy? My go mamy! Specjalnie dla nas szef kuchni Mateusz Czekierda zdradził swój przepis na sos, który wygrywa wszystkie kulinarne konkursy – nawet ten na pyszny niedzielny obiad 🙂 W tym przepisie z powodzeniem możesz wykorzystać dowolne mięso drobiowe. Smaczenego!

Mateusz Czekierda 

Szef kuchni w Czanieckiej Szkole Gotowania. Razem z aktorką Izą Kapias prowadzi program kulinarny WszechSmaki.TV. Mateusz zdobywał kulinarną wiedzę zarówno w Polsce, jak i w innych krajach. Gotował w najlepszych restauracjach na południu Polski (głównie w Bielsku-Białej). To prawdziwy miłośnik kulinariów – może godzinami opowiadać o swojej pracy, która jednocześnie jest jego pasją. W swojej kuchni najchętniej korzysta z sezonowych warzyw i owoców, bo jak twierdzi, lokalne produkty gwarantują unikalny smak, który jest nie do podrobienia.

Szkoła Gotowania 

Garść trików i przepisów kulinarnych, serwowanych przez profesjonalnego szefa kuchni, Mateusza Czekierdę, który zaraża widzów swoją pasją do gotowania. W programie prezentuje proste, kulinarne patenty, które zaskoczą gości na każdym przyjęciu (i nie tylko). Sos z kaczki to jeden z przepisów, który Mateusz bierze do tablicy w Czanieckiej Szkole Gotowania. 

Czanieckie Makarony 

Historia marki rozpoczęła się 25 lat temu od rodzinnej manufaktury, produkującej kultową krajankę. Dziś w ofercie firmy znajduje się niemal 40 rodzajów makaronów, inspirowanych kuchniami z całego świata. Czanieckie są jednym z głównych producentów makaronów w Polsce, eksportującym swoje wyroby do USA, Anglii i Irlandii. O jakość produktów dba Czanieckie laboratorium, które funkcjonuje już od 13 lat.