Pikantne

40
2 x

Asia Express

Gotowi na ekspresową wycieczkę do Azji? Jeśli tak, to lecimy! Do kuchni, oczywiście. Mamy dla Was przepis na proste danie z naturalnych składników, idealne do przygotowania po długim dniu w pracy.

Kuchnia chińska
30
2 x

Tofu na horyzoncie!

Ma 2000 lat i pochodzi z Chin. Tofu – kochają je weganie i wegetarianie, ale wśród mięsożerców ma zdecydowanie zły PR. Jak główną wadę przekuć w zaletę i przygotować pyszne danie?

Kuchnia chińska
45
3 x

Gorące krewetki

Zupa z krewetek jest smakowitą alternatywą dla polskiego rosołu. Przyprawiona smakami Azji, syci i rozgrzewa w zimowe wieczory… i niedzielne obiady 🙂

Kolanko

Odcinek 8 – Kokardki w Maroku

Czanieckie mają hariry aż po kokardy! Mateusz Czekierda i Łukasz Nowak zainspirowali się marokańską klasyką i przenoszą ją na nasze lokalne podwórko. Przejmij od nich kulinarne berło i zrób harirę we własnej kuchni!

WszechSmaki TV
45
3 x

Rurki z paprykowym pesto

Wiedzieliście, że papryczka chili poprawia wytrzymałość? Tę korzyść z pewnością docenią uczestnicy Beskidzkiego Topora, którzy już w sobotę powalczą na dystansach maratońskim i ultra.

Bądź fit
40
2 x

Spaghetti Western

Lubiane w Ameryce czerwone mięso, papryczka chili i makaron rodem z Włoch – w tym jednym daniu znajdziemy wpływy aż trzech kontynentów.

Pikantne
120
2 x

Czanieckie wege bentō

Papryczka jalapeño, kilka zdradzieckich centymetrów z lekko kwaskowatą nutą. W towarzystwie swojej kuzynki ramiro stworzy misterne origami smaków także dla wegelubnych.

Pikantne
25
2 x

Krewetki w stylu cayun

Przepis prosto z Nowego Orleanu, łączący tradycję z eksperymentowaniem na talerzu. Na pierwszy smak wybija się ostry cayenne – można powiedzieć, że krewetki wpadły dziś po uszy w przyprawy.

Pikantne
30
3 x

Powiedz cheeese

Czy wiedzieliście, że przeciętny Polak zjada rocznie ok. 12 kilogramów sera? Nie tylko u nas jest tak popularny – żółty kolega ma swoich zwolenników na całej kuli ziemskiej. Przed Wami fast cheese z Ameryki.

Kuchnia z USA
120
4 x

Nitki na baczność

Na ramię fartuch, do garnka makaron. Czanieckie meldują przepis gotowy do wykonania. Tym razem zainspirowali nas członkowie stowarzyszenia Kultura Turystyka Obronność przy Klubie Wojsk Specjalnych JW NIL.

Nasze przepisy
50
4 x

Spaghetti na palący głód

Gasimy głód w ramach projektu „Czanieckie z pasją” i Ogólnopolskich Zawodów Młodzieżowych Drużyn Pożarniczych w Sportach Obronnych. Ostrzegamy: przyda się woda, bo będzie paliło!

Pikantne
120
4 x

Warzywny look Pho

W kraju orientu i dziwactw z podwodnego świata lądujących na talerzu, wyłowiliśmy smak zupy Pho. Może macie ochotę łowić z nami w gęstwinie azjatyckich smaków? Pho prostu musicie spróbować!

Kuchnia wietnamska