Potrzebne będą ci:

Ekspresowa według przepisu Moniki Mrozowskiej sprawdzi się idealnie np. na sylwestrowej domówce. W roli głównej kultowa krajanka, a na zagrychę cukinia. Nasza ambasadorka zdradziła, że przepis poleciła jej dziennikarka Beata Sadowska, choć przyznaje, że troszkę go zmodyfikowała… Dodała drobno pokrojone nori, łyżkę śmietany oraz makaron. Spróbujecie smacznie zaskoczyć swoich gości?

Ekspresowa zupa składniki

Czaniecki Makaron gotujemy al dente, według wskazań na opakowaniu. W międzyczasie kroimy cukinię na cienkie plasterki, wrzucamy do garnka, dodajemy oliwę i sos sojowy. Gotujemy, aż cukinia stanie się miękka, czyli przez ok. 5 minut. Następnie dokładnie miksujemy i dodajemy drobno poszatkowany liść nori, łyżkę śmietany oraz ugotowany i odsączony makaron.

Zupa cukiniowa

Menu: