Już w piątek kolejna walka Rafała Haratyka! Tym razem zawodnik bielskiej drużyny MMA Berserker’s Team, z którą współpracujemy w ramach projektu Czanieckie z Pasją, zmierzy się z Gordonem Roodmanem na gali EFC w południowoafrykańskim Sun City. Słoneczne RPA zainspirowało nas do kolejnego zdrowego i energetycznego przepisu! Nie mogło w nim zabraknąć popularnych na południu kontynentu owoców morza, aromatycznych przypraw oraz ulubionego makaronu naszych sportowców:)
Czaniecki Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Krewetki myjemy i obieramy, oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na niej drobno pokrojony czosnek. Po chwili dodajemy krewetki, smażymy ok. 2 minut. Na koniec dorzucamy łyżkę masła, posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki koktajlowe i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i chili. Całość smażymy jeszcze ok. 2 minut. Ugotowany makaron wykładamy na patelnię i dokładnie mieszamy. Voilà!