Obiad to nie tylko spaghetti, a makaron to nie tylko Włochy! Udowodniliście to, biorąc udział w kulinarnym konkursie „Wszechsmaki”. Otrzymaliśmy ponad 100 przepisów na kulinarny off-road z użyciem wybranego rodzaju Czanieckiego Makaronu. Wielkie dzięki za zaangażowanie!
Co ocenialiśmy?
Nieszablonowe podejście do tematu, inspiracje kuchnią świata, spójność i autorskie spojrzenie na temat. Estetyczne i oryginalne zaserowowanie potrawy w fotograficznym kadrze.
[slideshow_deploy id=”1166″]
Finaliści
Prezentujemy listę 20 finalistów (kolejność przypadkowa), spośród których jury wybierze 3 zwycięzców. Kto stanie na podium? Tego dowiemy się podczas Festiwalu Wszechsmaki 13.06. br. w Bielsku-Białej. Wszyscy finaliści zostali powiadomieni o wynikach mailowo. Raz jeszcze im gratulujemy :).
Ewelina K. Lekki makaron z kurczakiem i cukinią
Barbara S. Makaron z pesto pomarańczowo-szparagowym z pistacjami, podany z sosem z pieczonych pomidorów malinowych
Katarzyna F.-L. Muszelki z fasolką czarne oczko w pomidorach, z grillowaną papryką
Monika R. Spagetti śmietanowe z czosnkiem, pietruszką, ajwarem i krewetkami
Małgorzata Z. Letni makaron z jogurtowym pesto, krewetkami i nowalijkami
Magdalena R. Makaron z zielonymi warzywami
Anna W. Oszukany sernik z makaronem i truskawkami
Magdalena O. Kolorowa zupa z polskimi owocami
Katarzyna C. Smaki słońca
Agata J. Pappardelle z zielonymi szparagami i jajkiem w koszulce
Karolina Ż. Taglierini ze szparagami i serkiem pleśniowym
Katarzyna P. Pikantna zupa z pomidorów i ciecierzycy z makaronem
Magdalena G. Sycylijskie Pink Shrimps
Szymon O. Kingston Pasta
Monika L. Kremowe pappardelle pod jajkiem w koszulce
Tomasz P. Makaron z truskawkowo-kokosowym musem
Paulina W. Czanieckie Vege Bento
Katarzyna K. Warstwowa sałatka w słoiku – na wynos
Monika M. Gniazdka w czekoladzie
Bernadeta J.-M. Zapiekane muszle z nadzieniem dyniowo-mięsnym
Poznajcie jurorów!
Są nimi m.in.:
Monika Mrozowska – ambasadorka naszego bloga, kojarzona z rolą Majki w jednym z seriali „Rodzina zastępcza” dziś autorka książek kucharskich i propagatorka zdrowego odżywiania się. Wegetarianka i ekolożka, która swoimi przekonaniami i zdrową kuchnią zaraża widzów „Dzień dobry TVN”.
Piotr „BoBear” Pyrchała – projektant mody, uczestnik II edycji programu „Project Runway”. Prywatnie pasjonat gotowania dań wegetariańskich. Na co dzień pracuje i mieszka w Edynburgu, ale zanim tam osiadł pozwiedzał trochę świata. Od kilku lat pracuje nad własną marką Birds of Prayers.
Anna Berezowska – modelka, architekt wnętrz i właścicielka firmy Cremino Homemade Bakery. Uwielbia podróżować, zwiedziła już znaczną część Europy, ale to Azję i jej aromatyczną kuchnię pokochała najbardziej. Słodko-pikantnych inspiracji kulinarnych można szukać w tortach, bezach i przetworach jej autorstwa.
Co możecie wygrać?
Nagrodą dla wszystkich finalistów jest publikacja przepisu w książce kucharskiej wydanej przez Czanieckie Makarony oraz bogate zestawy makaronów.
I miejsce
Wycieczka do Chin dla dwóch osób. Wsparta o Wielki Mur od północy i Himalaje od południa jedna z najstarszych cywilizacji świata pomoże Wam odnaleźć kulinarne yin-yang.
II miejsce
Wycieczka do Włoch dla dwóch osób. To tutaj la dolce vita ma swój kres i początek. W Alpach i nad lazurowym morzem pasta nabierze nowego smaku!
III miejsce
Zestaw akcesoriów kuchennych o wartości 1500 zł, aby gotowanie było jeszcze większą sztuką.
Regulamin konkursu dostępny jest TUTAJ.
Koordynator konkursu: Anna Rzepka, tel. +48 796 852 237 e-mail: pr@korporacjastylu.pl