A, B, C aż do K. K jak krem kukurydziany z makaronem w kształcie literek! Najmłodsi zdobywcy kulinarnych sprawności będą zachwyceni, a ich rodzice spokojni o pełne brzuszki swoich pociech. Garść ciekawostek: kukurydza pochodzi z Meksyku, jest bogata w witaminy i składniki mineralne, jedna kolba liczy ponad 1200 ziaren, a jej odmian jest tysiące! Zapraszamy na krem z kukurydzy według przepisu Moniki Mrozowskiej – ambasadorki bloga. Do łyżek gotowi, start!
Czaniecki Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Por oraz cebule kroimy w cienkie plasterki, a marchewkę i pietruszkę ścieramy na bardzo drobnej tarce. W garnku na oliwie, dusimy na małym ogniu warzywa z liśćmi laurowymi i solą, aż się zeszklą. Następnie dolewamy wodę, dorzucamy kukurydzę, chili i gotujemy je przez 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron, szczyptę soli i gotujemy przez 9 minut. Na koniec dodajemy drobno starty parmezan. Przed podaniem dekorujemy koperkiem.