To nie będzie długi rejs – raczej błyskawiczna eskapada w poszukiwaniu idealnego smaku. Muszelki? Są. Łosoś? Jest. Wodorosty? Nie ma, ale ich rolę świetnie odgrywa poczciwa, lądowa pietruszka. Gotowi na morską wyprawę? No to startujemy po idealny makaron z wędzonym łososiem!
Sposób przygotowania:
Czanieckie Muszelki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łososia dzielimy na niewielkie kawałki i podgrzewamy na oliwie z oliwek. Zalewamy śmietanką i doprawiamy solą i pieprzem. Do łososia w śmietance wsypujemy ugotowany wcześniej makaron. Pietruszkę drobno siekamy i posypujemy nią danie, wszystko dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez około 5 minut. Po tym czasie danie przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Makaron z wędzonym łososiem jest już gotowy. Smacznego!