Nasze przepisy

30
3 x

Sezamie, otwórz się!

Sezamie, otwórz się! – nawet najtwardsze serce będzie musiało skapitulować przed tym wezwaniem. Czarny i biały sezam na jednym talerzu, połączenie najmodniejsze w tym sezonie.

Nasze przepisy
30
2 x

Warzywne Wzmocnienie

Bieganie to jedna z najbardziej efektywnych aktywności. Nie tylko polepsza kondycję i poprawia sylwetkę, ale również dotlenia mózg i wytwarza w organizmie dopaminę – hormon, który poprawia nastrój.

Z błonnikiem owsianym
60
4 x

Ramen à la Czanieckie

Narodził się w Chinach, a potem znalazł uznanie w Japonii, gdzie zaczęła się jego międzynarodowa kariera. Dziś trudno znaleźć restaurację, która nie miałaby go w swojej ofercie. Poznajcie jego czaniecką wersję!

Kuchnia japońska
40
4 x

Tyrolski tandem

Tyrol to kierunek, który często obierają miłośnicy białego szaleństwa. Po dniu na stoku dobrze jest wzmocnić nadwątlone siły pożywną zapiekanką, w której spotykają się Almkäse i Appenzeller – dwa sery, dwa kraje.

Z błonnikiem owsianym
20
2 x

Świderkowa carbonara

Spaghetti carbonara to sztandarowe danie kuchni włoskiej. Jej autorstwo przypisuje się górnikom lub… aliantom w czasie II wojny światowej. Jedno jest pewne – w wersji czanieckiej pojawią się świderki.

Kuchnia włoska
60
4 x

Barszcz wigilijny

Na głośne kolędowanie, wigilijną wieczerzę i na zdrowie. Z jabłkiem i octem dębowym, ku zaskoczeniu oraz intensywności smaku. Tradycyjny barszcz, u nas w wydaniu z krajanką.

Dla całej rodziny
120
2 x

Czanieckie wege bentō

Papryczka jalapeño, kilka zdradzieckich centymetrów z lekko kwaskowatą nutą. W towarzystwie swojej kuzynki ramiro stworzy misterne origami smaków także dla wegelubnych.

Pikantne
25
2 x

Górski przysmak

Nie mam pojęcia co na moją propozycję powiedziałby dietetyk, więc go nie pytam – komentuje nasz Sail Cook, czyli Bartosz Lisek i wymienia składniki potrzebne do przygotowania górskiego przysmaku dla żeglarzy.

Dla całej rodziny