W blasku słońca, oblepieni mokrym piaskiem, z płomiennymi licami smakujemy Jersey i lokalnych potraw. Dołączcie do nas – poznajcie wyspę i spróbujcie naszego przepisu:
Przygotowanie:
Czaniecki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Świeże mule wkładamy do zimnej wody i płuczemy 2-3 razy; czyścimy i wyrzucamy te, które się otwarły. Drobno kroimy cebulę i czosnek i przesmażamy do zeszklenia. Dorzucamy posiekaną ostrą papryczkę na lekko zeszkloną cebulę wrzucamy odsączone z wody mule, zalewamy białym winem i gotujemy pod przykryciem ok. minuty. Mule wyciągamy i do otrzymanego sosu z wina dokładamy pomidory, chwilę dusimy i doprawiamy masłem, solą i pieprzem. Dodajemy słodką śmietankę i trochę posiekanej kolendry. Wrzucamy ugotowane gniazdka Czanieckich, mieszając łączymy z mule. Mniam, pałaszujemy!