Tofu nie jest tfu! Czanieckie przedstawiają swoich dobrych znajomych: tofu i parmezan. Tym razem wyprosiliśmy z talerza mięsnego kumpla. Wegetariańska uczta wg Moniki Mrozowskiej dostarczy niejednemu wybrednemu makarończykowi podniebnej satysfakcji!
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę i tofu kroimy w małą kostkę. Jajka w miseczce dokładnie mieszamy ze śmietanką i parmezanem. Cebulę i tofu podsmażamy na złocisty kolor na oliwie, pod koniec dodajemy sos sojowy. Ugotowany makaron dorzucamy do tofu i cebuli. Dolewamy jajka ze śmietanką, solimy do smaku i całość na małym ogniu delikatnie mieszamy, aż sos z jajek się zetnie. Na talerzu ozdabiamy drobno poszatkowaną ostrą zieloną papryką.