Szkoła gotowania z Mateuszem Czekierdą
Zapraszamy Was do szkoły, w której niepotrzebne są podręczniki i dzwonek na przerwę. W Czanieckiej Szkole Gotowania, w ławkach pysznią się świeże warzywa, a my zamiast ocen rozdajemy kulinarne patenty. Nauczycielem jest tutaj niezastąpiony szef kuchni i adorator masła w jednym - Mateusz Czekierda. Charyzmatyczny, ale i konkretny jak porcje, które serwuje, wciągnie Was w fascynujący świat kulinarnej przygody. W Szkole Gotowania zdradzi przepisy na wyjątkowe potrawy i kulinarne triki, które zaskoczą każdego gościa. Gwarantujemy, że jeśli będziecie pilnymi uczniami, Wasze przyjęcia przejdą do legendy, a znajomi zaczną ustawiać się w kolejce po dokładkę.
Na pierwszej lekcji wideo poznacie tajemny przepis na perfekcyjne siekanie, na kolejnych dowiecie się, jak filetować rybę oraz… pomarańczę. W przerwie zagramy w zielone - przyrządzimy pietruszkowy majonez i koperkową oliwę. Podczas szkolnej wycieczki uwędzimy łososia na sianie i zrobimy ziemniaka z ogniska… bez ogniska! Na dokładkę, Mateusz udowodni Wam, że karmel może być słony, a fond z kaczki nie jest tak trudny, jak go malują. A Czaniecki rok szkolny podsumujemy przepisem na kosmiczne bułki z popiołem!