Dla całej rodziny

Kilka rosołowych trików

Co robi pomidor w rosole, dlaczego nie warto zbierać szumowiny i jak uzyskać złocistą barwę? Poznaj kilka sprawdzonych trików Mateusza Czekierdy na aromatyczny i klarowny rosół.

Szkoła gotowania
30
3 x

Sezamie, otwórz się!

Sezamie, otwórz się! – nawet najtwardsze serce będzie musiało skapitulować przed tym wezwaniem. Czarny i biały sezam na jednym talerzu, połączenie najmodniejsze w tym sezonie.

Nasze przepisy
30
2 x

Warzywne Wzmocnienie

Bieganie to jedna z najbardziej efektywnych aktywności. Nie tylko polepsza kondycję i poprawia sylwetkę, ale również dotlenia mózg i wytwarza w organizmie dopaminę – hormon, który poprawia nastrój.

Z błonnikiem owsianym
60
4 x

Ramen à la Czanieckie

Narodził się w Chinach, a potem znalazł uznanie w Japonii, gdzie zaczęła się jego międzynarodowa kariera. Dziś trudno znaleźć restaurację, która nie miałaby go w swojej ofercie. Poznajcie jego czaniecką wersję!

Kuchnia japońska
40
4 x

Tyrolski tandem

Tyrol to kierunek, który często obierają miłośnicy białego szaleństwa. Po dniu na stoku dobrze jest wzmocnić nadwątlone siły pożywną zapiekanką, w której spotykają się Almkäse i Appenzeller – dwa sery, dwa kraje.

Z błonnikiem owsianym
20
2 x

Świderkowa carbonara

Spaghetti carbonara to sztandarowe danie kuchni włoskiej. Jej autorstwo przypisuje się górnikom lub… aliantom w czasie II wojny światowej. Jedno jest pewne – w wersji czanieckiej pojawią się świderki.

Kuchnia włoska