Zielony majonez
Zielone jest jakie? Zdrowe! Zagraj w zielone z naszym szefem kuchni Mateuszem Czekierdą i zrób zielony majonez! Aby go przygotować, będzie Ci potrzebna zielona oliwa, przepis na nią znajdziesz tutaj. Majonez z koperku, pietruszki, a może szpinaku? Wybór należy do Ciebie!
Mateusz Czekierda
Jest szefem kuchni w Czanieckiej Szkole Gotowania. Razem z Izą Kapias (aktorką znaną m.in. z serialu „Przepis na życie”) prowadzi program kulinarny WszechSmaki.TV. Mateusz zdobywał kulinarną wiedzę zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami. Gotował w najlepszych restauracjach na południu naszego kraju (głównie w Bielsku-Białej). To prawdziwy miłośnik przepisów, smaków i zapachów, który może godzinami opowiadać o swojej pracy. W swojej kuchni najchętniej korzysta z sezonowych warzyw i owoców, bo jak twierdzi, lokalne produkty gwarantują unikalny smak, który jest nie do podrobienia.
Szkoła Gotowania
Seria trików i przepisów kulinarnych, serwowanych przez profesjonalnego szefa kuchni, Mateusza Czekierdę, który zaraża widzów swoją pasją do gotowania. W programie podaje widzom proste, kulinarne patenty, które zaskoczą gości na każdym przyjęciu (i nie tylko). Zielony majonez to jeden z przepisów, który Mateusz bierze do tablicy w Czanieckiej Szkole Gotowania.
Czanieckie Makarony
Czanieckie Makarony to marka, której historia rozpoczęła się 25 lat temu od rodzinnej manufaktury, produkującej kultową krajankę. Dziś w ofercie firmy znajduje się niemal 40 rodzajów makaronów, inspirowanych kuchniami z całego świata. Czanieckie są jednym z głównych producentów makaronów w Polsce, eksportującym swoje wyroby do USA, Anglii i Irlandii. O jakość makaronów dba Czanieckie laboratorium, które funkcjonuje już od 13 lat.